Cine este #REZISTENȚA?

Este o mișcare socială. Iar site-ul acesta este un mijloc de coagulare a proiectelor noastre, un one-stop-shop pentru activismul civic.

Născută în urma protestelor masive împotriva corupției din februarie 2017, #REZISTENȚA este o platformă civică ce aduce la un loc și promovează proiecte și resurse din domeniile juridic, educație, sănătate, mediu și economie, contribuind astfel la stimularea spiritului civic și a implicării cetățenilor în rezolvarea problemelor societății.

#REZISTENȚA consideră cooperarea și transparența ca fiind pietre de temelie pentru crearea unei societăți funcționale, bazate pe valorile democrației europene, printre care meritocrația, respectarea legii și o clasă politică curată.

#REZISTENȚA are inițiative proprii, face propuneri concrete, se implică în demersuri civice și politice online și în viața de zi cu zi, și promovează modele de succes și lideri care să constituie motorul dezvoltării societății sub semnul bunelor practici.

Ce facem?

Avem două obiective majore:

În primul rând, să construim o punte de legătură între societatea civilă și mediul politic – să obținem din mediul politic și de la liderii de opinie puncte de vedere, răspunsuri la întrebările pe care și le pune orice cetățean normal și să le prezentăm așa cum sunt, necosmetizate de consultanți de imagine, de reporteri prea prietenoși sau prea interesați.

În al doilea rând, ne dorim să ne aducem aminte noi, cetățenii, că avem drepturi și să înțelegem care sunt mecanismele prin care putem să le exercităm; să înțelegem că renunțând la implicare, la responsabilitatea civică, renunțăm, de fapt, la dreptul de a avea un cuvânt de spus despre viața noastră și a copiilor noștri, despre lumea în care trăim.

Proiectele noastre

Transmisiuni live de la proteste, Emisiunea Rezistenta360, Fără Penali în Funcții Publice, Oameni noi.

De ce #REZISTENȚA?

Pentru că România o să moară fără rezistența civică.

“Where there is power, there is resistance.” ― Michel Foucault

Start typing and press Enter to search