Ediția #46 – Mihai Șora – Rezistența în vreme de război

Sharing is caring!

Mihai ȘORA #Rezistența360, ediția #46: "Rezistența în vreme de război”

Mihai ȘORA #Rezistența360 #46: "Rezistența în vreme de război” – moderator Andi Cârlan.În această seară discutăm despre cât de importantă este rezistența în aceste vremuri în care România se află sub asediul incompetentei, corupției, inculturii, imposturii și minciunii.

Publicată de Rezistența TV pe Miercuri, 14 februarie 2018

Discutăm despre cât de importantă este #REZISTENȚA în aceste vremuri în care România se află sub asediul incompetentei, corupției, inculturii, imposturii și minciunii.

Invitat: Mihai Șora, filosof

Moderator: Andi Cârlan

Emisiune filmata live pe Facebook
14 Februarie 2018
Rezistența TV

Toate edițiile Rezistența 360 de până acum sunt disponibile aici: http://bit.ly/2yCBD5s

Mihai ȘORA este filosof, eseist, membru de onoare al Academiei Române. În timpul facultății i-a avut profesori pe Nae Ionescu, Mircea Vulcănescu și Mircea Eliade. În ianuarie 1939 a ajuns la Paris ca bursier al Guvernului Francez iar în timpul războiului a făcut parte din rezistența antifascistă. A debutat la prestigioasa editură franceză Gallimard, este autorul mai multor volume de filosofie și eseistică și fondator al celebrei colecții editoriale „Biblioteca pentru Toți”. Este membru fondator al Alianței Civice, Grupul pentru Dialog Social (GDS) și al Societății Române de Fenomenologie. A fost primul Ministru al Educației de după decembrie 1989 și singurul demnitar care și-a dat demisia ca protest în urma mineriadelor din 13-15 iunie 1990, refuzând, ulterior, să mai ocupe vreo funcție politică. În 2016 i s-a conferit Ordinul național „Steaua României” în grad de Cavaler. A participat la protestele împotriva exploatării de la Roșia Montană și, de mai bine de un an, la cele împotriva corupției coaliției PSD-ALDE

Facebook Comments

Sharing is caring!

Start typing and press Enter to search