Medeea Marinescu: Votează! Asumă-ți!

Sharing is caring!

Într-o intervenție telefonică pentru rezistenta.eu, actrița Medeea Marinescu a vorbit despre vot ca formă de asumare a rolului fiecăruia dintre noi în bunul mers al statului, în alegerea acelor politicieni care ne reprezintă cel mai bine.

Întrebată ce ar spune ca să convingă oamenii de importanța votului, Medeea Marinescu a răspuns: ”Le-aș spune ce îi spun și lui Luca, fiul meu cel mare:  – Asumă-ți! Asumă-ți inclusiv că ai putea greși. Să stai acasă și să nu votezi înseamnă că nu îți asumi.”

Actrița este de părere că noi, românii, ducem lipsă de această putere de a ne asuma, ”că facem bine sau că facem prost, că putem și greși” și crede că, pentru oamenii din jurul său, exemplul ei personal a fost folositor și a ajutat faptul că a apărut public și și-a asumat o anume poziție chiar dacă acest lucru a expus-o criticilor.

Medeea Marinescu nu se ferește să își asume o opțiune clară de vot în turul al II-lea, în persoana lui Klaus Iohannis, despre care crede că în momentul acesta este soluția cea mai bună pentru România și că o reprezintă cu demnitate în lume. În luarea acestei decizii de vot, pentru Medeea a cântărit mult capacitatea candidatului PNL de a îndeplini cu succes prerogativele prezidențiale de reprezentare a țării în politica externă datorită experienței și cunoștințelor sale, inclusiv stăpânirea mai multor limbi străine.

Eu nu cred nici în europarlamentarii, nici în miniștrii, nici în președinții care bâlbâie o limbă străină care face parte din fișa postului, e ca și cum eu, ca actriță, aș fi bâlbâită, nu pot să fiu o actriță bâlbâită că nu am cum.

Despre PSD actrița crede că a dus în derizoriu temele cu adevărat importante ale acestei campanii, mutând discuția într-o zonă a unui dialog de tipul: ”tu ești neamț, eu o româncă adevărată, eu vin din popor, dumneata de la Sibiu” și că nu trebuie să uităm că cei doi candidați sunt doi oameni de stat pe care noi am avut ocazia să-i vedem în ultimii ani, nu vin de nicăieri nici unul nici celălalt. Ceea ce ar fi putut aduce nou o dezbatere înaintea alegerilor prezidențiale ar fi fost niște idei solide în zona de politică externă, despre rolul României în lume, dar acest tip de provocare nu a fost asumat de către candidata PSD.

Este obligatoriu să mergi la vot” spune Medeea Marinescu, pentru că lipsa noastră de reacție ar putea duce, ceea ce am văzut că s-a și întâmplat, la apariția în plan politic a unor figuri de conducători ”îndoielnice” sub aspectul calității morale și intelectuale.

Facebook Comments

Sharing is caring!

Start typing and press Enter to search