Mii de români au protestat împotriva defrișărilor ilegale și atacurilor asupra pădurarilor

Sharing is caring!

Peste 4.000 de oameni au protestat duminică seară în București, cerând să fie luate măsuri imediate pentru reducerea defrișărilor ilegale și protecția pădurarilor la locul de muncă. Sindicatul Silva afirmă că în ultimii ani au fost omorâți șase pădurari, iar alți 650 de muncitori forestieri au fost bătuți, atacați cu topoare sau cuțite, sau chiar împușcați atunci când i-au surprins pe hoții de lemne în flagrant. Printre aceștia se află Răducu Gorcioaia din județul Iași, care pe 12 septembrie a fost găsit mort în mașina sa, având răni la cap, și Liviu Pavel Pop, împușcat mortal pe 16 octombrie în județul Maramureș.
Protestatarii au adus pancarde cu mesaje precum ”Codrule, codruţule, unde dispari, tu, drăguţule?”, ”Vrem SUMAL, nu lemn ilegal!”, ”Toți în stradă pentru păduri”, ”Stop mafiei lemnului!”.
La finalul protestului, participanții au ținut un minut de reculegere în memoria pădurarilor uciși la datorie în ultimii ani.

Conform Mediafax, și pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca s-au adunat peste 400 de persoane având pancarte cu mesaje precum „Urgență climatică”, „Blestemăm securea ce taie pădurea”, „Toți pentru păduri”, „Nu avem o planetă B”, „Salvați pădurea”. Participanții au aprins lumânări, au ținut un moment de reculegere în memoria pădurarilor uciși la datorie și au asistat la un flash mob, un dans al unor tineri pe o melodie despre arderea pădurilor.

La Brașov aproape 500 de persoane au ieșit în stradă și au cerut oprirea defrișărilor, iar la Iași au participat la marș aproximativ 200 de persoane. Printre participanți s-a numărat și Costel Alexe, ministrul propus la Mediu.
Rezistenta TV a făcut mai multe transmisii live de la marșul din București:

București LIVE Marșul pentru păduri (2)

Pădurile României nu mai au timp!STOP defrișărilor!Urmăriți imagini LIVE de la Marșul Pădurilor – https://www.facebook.com/events/524823934754309/

Publicată de Rezistența TV pe Duminică, 3 noiembrie 2019

Foto: Cătălin Georgescu, via Greenpeace România

Facebook Comments

Sharing is caring!

Start typing and press Enter to search

moise_guran_europa_fm