Noi continuăm construcția spitalului, de afirmațiile Gabrielei Firea se vor ocupa avocații noștri

Sharing is caring!

Cu puțin timp în urmă, PSD, prin Gabriela Firea, a lansat un atac josnic la adresa fondatoarelor Asociației Dăruiește Viața, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu. Indirect, au fost jigniți si cei 260.000 de români și cele 1.700 de companii care au donat pentru aceasta cauză. Asociația construiește, doar din donații private, primul spital din România dedicat copiilor bolnavi de cancer, care la final va fi donat Statului Român.

Oana Gheorghiu a acceptat să aibă o discuție telefonică pe marginea acestui subiect și ne-a mărturisit că a deranjat-o faptul că postarea Danei Budeanu a fost distribuită de o persoană cu o importantă funcție publică, primarul municipiului București, Gabriela Firea, care ulterior a făcut mai multe afirmații care lezează imaginea asociației si a reprezentanților ei. Oana ne-a spus că de acest lucru se vor ocupa în continuare avocații Asociației, iar toți cei care au donat pentru aceasta cauză trebuie să rămână ferm convinși că banii donați se duc acolo unde trebuie.

“Există un acord de parteneriat în care se stipulează că Statul pune la dispoziție terenul, Asociația construiește spitalul și apoi clădirea este donată către Spitalul Marie Curie”, spune Oana. „La final se va face un contract ferm care va stipula toate clauzele, drepturile și obligațiile parților implicate, iar acordul este unul transparent si care poate fi făcut public oricând.”

Proiectul inițial prevedea construcția unui etaj pentru copiii bolnavi de cancer, însă, datorită implicării masive a societății civile și a unui număr mare de companii private, s-a ajuns la construirea unui întreg spital, asociația sperînd să poată aduna și banii necesari dotării cu aparatura medicală

Oana s-a arătat încrezătoare că de îndată ce spitalul va fi terminat și formele legale vor fi încheiate, cadrele medicale se vor muta în el și vor începe să își desfășoare activitatea la niște standarde de lucru superioare, deoarece “de acest spital e nevoie ca de aer”. Vor exista acolo nu numai secții de oncologie, ci și de neurochirurgie, chirurgie bloc operator si terapie intensivă, secții care, în prezent, există în spitalul Marie Curie, însă nu sunt suficiente.

În încheiere, Oana ne-a asigurat că este convinsă că acest spital care este “al nostru al tuturor”, va aduce un real beneficiu și cei care s-au implicat până acum în construirea lui se vor implica și mai departe, ca să se atingă scopul propus.

Facebook Comments

Sharing is caring!

Start typing and press Enter to search

Cristi Danileț