Realitatea Media e în faliment dar cere prelungirea licenței

Sharing is caring!

ACTUALIZARE: După o dezbatere aprinsă care a durat aproape două ore, solicitarea REALITATEA MEDIA SA de prelungire a licentei postului Realitatea TV a fost respinsă.
Motivul a fost neîndeplinirea condițiilor prevăzute de lege, una din ele fiind aceea de a nu avea datorii la stat. În aceeași ședință, GEOPOL INTERNATIONA SRL care are ca principal asociat o altă companie – Strategies-Research-Investments SRL (cu Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru în calitate de asociați) a solicitat modificarea structurii serviciului de programe pentru Realitatea Plus din București. Din discuții nu a reieșit clar în ce constau aceste modificări, CNA a trecut rapid la vot și a aprobat în unanimitate solicitarea.
Referitor la licența Realitatea Plus, canalul de știri Hotnews a publicat o analiză detaliată la data acordării acesteia, în 2013.

Astăzi, 29 octombrie se dezbate în ședința CNA (Consiliul Național al Audiovizualului) cererea nr. 11068/18.10.2019. REALITATEA MEDIA e în faliment, dar a formulat această cerere în vederea prelungirii valabilității licenței audiovizuale Realitatea TV din București.

Solicitarea vine în contextul în care licența expiră mâine, 30 octombrie. CNA a avut nevoie de 10 zile pentru a pune pe ordinea de zi cererea de prelungire a licenței, exact în aceeași zi în care canalele de media anunțau înscrierea în PSD a lui Cozmin Gușă – unul dintre patronii Realitatea Media SA.

Ședințele CNA sunt publice și pot fi urmărite online: http://www.cna.ro/stream/stream.html

Întrebarea este cum ar putea compania să obțină prelungirea licenței în condițiile în care în aprilie 2019 Curtea de Apel București a respins planul de reorganizare și a trimis cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment? Despre această decizie „surpriză” puteți citi aici: https://www.realitatea.net/falimentul-realitatea-tv-curtea-…

De atunci au fost încercate tot felul de tertipuri în scopul amânării pronunțării faptului că Realitatea Media e în faliment. Scrie despre asta în detaliu ziaruldeiasi.ro

Dosarul care trebuie depus la CNA în vederea prelungirii licenței trebuie să cuprindă, printre altele, certificatul de atestare fiscală emis de ANAF, prin care firma face dovada că nu are obligații restante la bugetul de stat. ANAF are calitatea de recurent creditor în procesul care are ca obiect falimentul companiei Realitatea Media SA, pentru datorii care depășeau 100 milioane de lei la sfârșitul anului 2018. Mai multe despre proces AICI.

Aștepăm cu interes să aflăm cum și-a „rezolvat” Realitatea Media datoriile către ANAF și care va fi decizia CNA în ceea ce privește prelungirea licenței.

Sursa foto: Facebook Dan Tudorache

Facebook Comments

Sharing is caring!

Start typing and press Enter to search

moise_guran_europa_fm