Rezistența360 este o emisiune recurentă realizată de RezistențaTV, televiziunea online a grupului civic #REZISTENȚA.
Principalul scop al emisiunii este să ofere informații corecte, nedeformate și pe înțelesul tuturor din domeniile politic, economic, educație și sănătate, și să explice legătura acestora cu corupția.

În acest sens, organizăm interviuri și dezbateri cu oameni politici, specialiști din diverse domenii și lideri de opinie care pot contribui la acest demers. Toate emisiunile sunt transmise LIVE, pe Facebook – Rezistenta TV, iar o parte dintre întrebări sunt adresate, în timp real, de cei care urmăresc emisiunea.

Este crezul nostru că această componentă de dialog aduce valoare și transparență, și ne ajută să creăm punți de comunicare cu mediul politic. Oricare ar fi părerea invitaților despre ce ne propunem să discutăm, nu eliminăm și nu modificăm nicio întrebare. Este libertatea invitaților noștri să nu răspundă sau chiar să refuze invitația dacă nu își doresc întrebări incomode, după cum este dreptul cetățenilor să aibă acces live la aceste reacții.

Nu insistăm asupra unei întrebări, nu interpretăm răspunsurile, nu hărțuim și nu avem concluzii predefinite despre invitat sau activitatea acestuia. Considerăm că manipularea este elementul cel mai nociv din spațiul media de azi, de aceea obiectivul nostru principal este să oferim cetățenilor ocazia să pună întrebări, să primească răspunsuri și, astfel, să își formeze propriile păreri.

Din credința că societatea românească are nevoie de informație neinterpretată, nedeformată de diverse interese, are nevoie să înțeleagă ce se întâmplă și să își dea seama de implicații,a apărut Rezistența360, emisiune recurentă al cărei concept se bazează pe interviuri live cu oameni politici, cu specialiști și lideri de opinie. Interviurile pornesc de la o suită de întrebări pregătite pe temele fierbinți ale momentului și cuprind și întrebările pe care le primim de la privitori în timpul emisiunii; credem că această componentă de dialog este cea care aduce valoare și transparență, și ne ajută să traversăm acea prăpastie care ne desparte de mediul politic. Oricare ar fi părerea invitaților despre ce ne propunem să discutăm, nu eliminăm și nu modificăm nici o întrebare. Este libertatea invitaților noștri să nu răspundă sau chiar să refuze invitația dacă nu își doresc întrebări incomode, după cum este dreptul cetățenilor să aibă acces live la aceste reacții. Nu insistăm asupra unei întrebări, nu interpretăm răspunsurile, nu hărțuim și nu avem predefinită o concluzie pe care să o tragem de la invitat – credem că manipularea este păcatul major din spațiul media de azi. Credem că este dreptul cetățenilor să audă răspunsurile și să își formeze propriile păreri.

Conceptul emisiunii Rezistența 360 se bazează pe interviuri live cu oameni politici, cu specialiști și lideri de opinie – insistăm foarte mult pe componenta de live, pentru că ni se pare foarte important ca oamenii sa îi vadă pe invitații noștri asa cum sunt ei, să le vadă reacțiile la întrebări, naturale și nefabricate. Avem, firesc, o suită de întrebări pregătite pentru emisiune. Aici e important să subliniem că:
Cuprindem în interviu întrebările pe care le primim de la cetățeni în timpul emisiunii; credem că această componentă de dialog este cea care aduce valoare și transparență, și ne ajută să traversăm acea prăpastie care ne desparte de mediul politic;
Oricare ar fi părerea invitaților despre ce ne propunem să discutăm, nu eliminăm și nu modificăm nici o întrebare. Este libertatea invitaților noștri să nu răspundă sau chiar să refuze invitația dacă nu își doresc întrebări incomode, după cum este dreptul cetățenilor să aibă acces live la aceste reacții.
Nu insistăm asupra unei întrebări, nu interpretăm răspunsurile, nu hărțuim și nu avem predefinită o concluzie pe care să o tragem de la invitat – credem că manipularea este păcatul major din spațiul media de azi. Credem că este dreptul cetățenilor să audă răspunsurile și să își formeze propriile păreri.
——————-
Despre Rezistența360, proiect Rezistența TV:
#Rezistența360 este un proiect al cărui scop este crearea unor punţi de dialog şi comunicare reală şi obiectivă între societatea civilă şi clasa politică, şi explicarea evenimentelor şi acţiunilor politice într-un limbaj accesibil pentru românii din țară și din străinătate. Întâlnirile decurg informal și sunt transmise LIVE pe Facebook de către REZISTENȚA TV, fiind preluate ulterior și în grupul #REZISTENȚA (peste 58.000 de membri) și pe pagina 600.000 pentru Rezistență. Emisiunea este urmărită în timp real, moderatorul putând prelua întrebări de la cei care privesc interviul.
În cadrul acestui proiect, membrii grupului au avut deja întâlniri cu jurnaliștii Ramona Ursu, Emilia Șercan, Liviu Avram, Lucian Mândruță, Grigore Cartianu, Adrian Sturdza, Alex Costache și Monica Vasilescu, cu magistrații Cristi Danileț, Camelia Bogdan și Laura Codruța Kövesi, Procuror General al Direcției Naționale Anticorupție, cu (acum fostul) lider al USR Nicuşor Dan, cu parlamentarii USR Cristian Ghinea, Florina Presadă şi Cristian Seidler, cu șeful PNL, Ludovic Orban, senatorul PNL Florin Cîţu și consilierul PNL Ciprian Ciucu, cu Dragoș Pîslaru de la Platforma România100, cu Oana Gheorghiu de la Dăruieşte Viaţă, cu filosofii Gabriel Liiceanu și Mihai Maci, cu sociologul Barbu Mateescu, cu profesorul de drept constituțional Ioan Stanomir, cu europarlamentarul Monica Macovei, cu profesoara Cristina Tunegaru, cu Irina Zamfir de la ActiveWatch, Elena Calistru de la Funky Citizens și Cătălin Teniță de la Geeks for Democracy, cu doamna doctor Elena Copaciu și Adrian Albu, supraviețuitor al infernului de la Colectiv și cu avocații Raluca Alexandra Prună și Elenina Nicuț.

Start typing and press Enter to search