Rovana Plumb – un comisar european slab, negociat politic

Sharing is caring!

Rovana Plumb – această stea a falimentului Gerovitalului, lumină de pe umărul lui Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă, ecologistă cu mașină cu număr de Bulgaria – se regăsește pe lista finală de comisari europeni anunțată astăzi de Ursula von der Leyen.

Marți, 10 septembrie, președinta Comisiei Europene va divulga și portofoliile primite de fiecare dintre candidați și România, țară faimoasă pentru infrastructura sa unică de cioturi de autostrăzi între un sat și un câmp și reprezentată de Rovana, îl va primi pe cel al transporturilor.

Înainte să ne sufocăm de scandalizare sau de râs e bine să luăm în calcul și actualul context european cu ape tulburi pe motiv de Brexit și reașezare de tabere politice. Din această cauză von der Leyen a decis să fie la fel de neconflictuală ca Viorica și să accepte toată lista de propuneri primite de la statele membre, chiar dacă aceasta conține și nume controversate, necalificate sau chiar cu acuzații de fraudă europeană cum este cazul polonezului Janusz Wojciechowski.

Este important de știut și faptul că toți candidații de pe lista doamnei von der Leyen nu vor fi confirmați în funcții decât după audierile de luna viitoare din Parlamentul European. Numirea Rovanei Plumb nu ar fi deloc motiv de bucurie, ea simbolizând cu succes o clasă politică al cărei succes se întemeiază pe căpușarea rămășițelor regimului comunist, dar nici o potențială respingere a nu ar aduce niciun beneficiu țării noastre. Trebuie reținute și caracteristicile luptei politice care se duce în PE –respingerea unui social-democrat atrage după sine și refuzul unui candidat creștin democrat – astfel încât e greu de luat în calcul o posibilă respingere a unuia dintre cei 9 vicepreședinți ai Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților, poziție unde s-a înscăunat Rovana Plumb după alegerile europarlamentare din mai.

În Europa de astăzi, la conducerea căreia și-au dat întâlnire politicieni slabi sau demagogi secondați de confrații lor din țările membre la fel de slabi, demagogi sau chiar răuvoitori așa cum este cazul guvernului de la București, e ușor să fim dezmăgiți și devine tot mai greu dar și mai necesar ca fiecare dintre  noi, cetățenii Europei, să își asume că este mai important ca oricând să reușim să fim implicați și vigilenți pentru a ne putea menține viețile și societățile sub semnul echilibrului și democrației.

foto: AGERPRES

Facebook Comments

Sharing is caring!

Start typing and press Enter to search