Vrem candidați unici ai opoziției!

Sharing is caring!

74% dintre orașele importante ale României (cu o populație de peste 50.000 de locuitori) au un primar nereprezentativ, respectiv un primar ales de mai puțin de 50% dintre alegători.

Primarul general al Bucureștiului a fost ales de 14% dintre cetățenii cu drept de vot și mai puțin de 50% dintre cei care s-au prezentat la urne. Cinci dintre cei șase primari de sector au fost aleși cu votul a mai puțin de 50% dintre cei care s-au prezentat la urne. Alegerile locale într-un singur tur de scrutin reprezintă o vulnerabilitate majoră a democrației românești.

În lipsa alegerilor locale în două tururi, singura șansă pentru a avea primari reprezentativi este desemnarea de candidați unici din partea opoziției din București. Desemnarea acestor candidați unici este prioritatea ZERO a Bucureștiului.

În acest sens, coaliția Toti pentru Bucuresti solicită ferm partidelor și candidaților independenți aflați în opoziție în București desemnarea unui candidat unic pentru primăria generală, precum și a unor candidați unici pentru cele șase sectoare ale Bucureștiului, până cel mai târziu la finalul lunii Martie 2020.

Desemnarea candidaților se poate face prin negocierea între partide și candidații independenți, prin realizarea unui sondaj independent, prin organizarea de alegeri preliminare (primaries) sau orice altă modalitate agreată de părțile implicate. Indiferent de metoda aleasă, ne arătăm deschiderea și ne oferim sprijinul pentru a susține acest demers, inclusiv pentru realizarea unui sondaj independent sau organizarea de alegeri preliminare (primaries).

Noi, cetățenii Bucureștiului, ne dorim primari reprezentativi!

Intrați pe site, semnați și dați mai departe!

Facebook Comments

Sharing is caring!

Start typing and press Enter to search

logo pisa oecd Dacă ai putea să alegi